Schubert’s strijkkwintet in het Jagthuis

Schubert’s strijkkwintet is een van de meest geliefde kamermuziekwerken aller tijden geworden. Twee violen, één altviool en twee cello’s. Vanwaar die keuze voor twee cello’s? Daarvoor zijn vele redenen gelanceerd. De eenvoudigste is waarschijnlijk dat Schubert hield van het mooie sonore geluid van de cello, zo kon hij ook voor de cello mooie melodieen schrijven.

Het werk wordt op vrijdag 13 december uitgevoerd door het jonge Dostojevski Kwartet samen met de Canadese cellist Denis Brott. De spelers ontmoetten elkaar bij de Nederlandse StrijkKwartet Akademie waar het Dostojevski Kwartet studeert, en Denis doceert. Voor de pauze zullen violisten Charlotte Basalo Vázquez en Julia Kleinsmann, altvioliste Lisa Eggen en celliste Emma Kroon het strijkkwartet van Henriette Bosmans spelen en het eerste strijkkwartet van Prokofiev. Bosmans en Prokofiev schreven hun werken in de vroege twintigste eeuw, ongeveer 100 jaar na dat van Schubert. Het Dostojevski Kwartet werd in 2014 door de huidige spelers opgericht en speelde inmiddels op bekende Europese festivals. “Hun ster rijst, en we zijn blij het viertal en Denis weer in het Jagthuis te mogen ontvangen.”

Concert Dostojevski Kwartet en Denis Brott,
vrijdag 13 december 2019, aanvang 20.15 uur,
entree 18,50 euro (tot 25 jaar 10 euro).

Reserveren via de website www.jagthuis.nl, per email via [email protected] of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).