Olaf uit Kortenhoef deelnemer EO-programma ‘Mannen in het wild’

In het nieuwe NPO 1-programma: ‘Mannen in het wild’ neemt EO-presentator Bert van Leeuwen zes mannen mee op een lichamelijk en geestelijk uitdagende reis in de Italiaanse bergen. De mannen hebben één ding gemeen: ze willen dat er iets gaat veranderen. Ze zijn niet tevreden met hun dagelijkse leven en lijken in hun midlife gekomen.

Olaf
Een van die zes mannen is de 51-jarige Olaf van der Flier uit Kortenhoef.
Stoer van buiten maar met een klein hartje. Waar de andere mannen in het programma al volop praten over hun midlife, wil Olaf dit woord nog lang niet in de mond nemen. Toch ontdekt Olaf tijdens deze reis dat het roer om moet. “De reis was een spiegelmoment voor me. Ik mag kwetsbaar zijn. Ik mag ‘nee’ zeggen en aan mezelf denken.”

Midlife
Maar liefst één op de vier mannen tussen de 40 en 60 jaar heeft last van een midlifecrisis. De één heftiger dan de ander, maar vaak zijn het dezelfde thema’s waar mannen tegenaan lopen: werk, opvoeding, geluk en relaties. Op basis van deze thema’s gaan zes mannen die midlife klachten ervaren, op zoek naar verandering. Ze gaan de confrontatie met zichzelf en hun omgeving aan: zonder telefoon, zonder stromend water en zonder andere luxe. En dat doen ze op weg naar een Italiaanse bergtop.

Het programma start op donderdag 5 september en is zes weken achter elkaar te zien om 21.25 uur op NPO 1.