Weekend 7 en 8 september: geen treinen tussen Hilversum en Amersfoort

Tussen zaterdag 7 september – direct na 00.00 uur – en maandag 9 september 05.00 uur rijden er geen treinen tussen Hilversum en Amersfoort. Aannemer BAM gaat dan aan de slag met de bouw van een tijdelijke overweg tussen de Oude Amersfoortseweg en de Mussenstraat. De spoorwegovergang op de Oosterengweg blijft gewoon open voor verkeer: automobilisten, fietsers en voetgangers hebben dat weekend geen last van dichte spoorbomen.

In het voorjaar van 2020 gaat de bouw van de spoorwegonderdoorgang op de Oosterengweg van start. Om snel en veilig te kunnen bouwen, sluiten we de Oosterengweg 1,5 jaar af voor het verkeer. Automobilisten wordt geadviseerd in die periode zoveel mogelijk gebruik te maken van de ring- of de rondweg. Via de tijdelijke overweg die nu gebouwd wordt, kunnen fietsers, voetgangers en hulpdiensten toch het spoor kruisen. Deze overweg wordt pas in april 2020 in gebruik genomen. Het betreft een tijdelijke voorziening: als de spoorwegonderdoorgang aan de Oosterengweg klaar is (2022), gaat de overweg aan de Mussenstraat weer weg.

De werkzaamheden maken onderdeel uit van het project HOV in ’t Gooi dat zorgt voor de aanleg van een snelle busverbinding tussen Huizen en Hilversum. In Hilversum zelf komt er parallel aan het spoor een vrije busbaan te liggen. Door op de drukke Oosterengweg een onderdoorgang te bouwen, heeft het verkeer straks geen last van kruisende treinen en bussen.

Werkzaamheden en hinder
In de week van 2 september, neemt de bedrijvigheid in de omgeving van de toekomstige tijdelijke overweg toe. De strook met parkeervakken langs het spoor aan de zijde van de Mussenstraat wordt gebruikt voor kranen en materialen. Ook wordt er een bouwkeet geplaatst voor personeel. De keet wordt na het weekend weer weggehaald. De strook langs het spoor blijft beschikbaar voor BAM als ruimte voor opslag van bouwmaterialen.

Het doorslijpen van de spoorstaven en het aanbrengen en verdichten van steenslag zullen vooral op zaterdag 7 september a.s. voor geluidsoverlast zorgen. Zondag 8 september a.s. is gereserveerd voor het afbouwen en het testen van het nieuwe systeem. Omwonenden zijn per brief geïnformeerd.

Meer weten over het project HOV in ’t Gooi? Kijk op www.hovintgooi.nl of neem contact op via [email protected] of 0800 – 0200 600.