Kamermuziekconcerten in Het Jagthuis

Onlangs is de nieuwe seizoensbrochure van Het Jagthuis Kamermuziek uitgekomen. Op vrijdag 20 september start het nieuwe en wel 19e seizoen. In de brochure staan 16 concerten vermeld en een aankondiging van het uitgebreide BTHVN 2020 weekend in april. 2020 is namelijk het jaar waarin de 250 e geboortedag van Ludwig van Beethoven herdacht wordt. Met twee lange weekenden vol kamermuziek van Beethoven viert het Jagthuis dat feestje graag mee.

Wat kunt u komend seizoen zoal verwachten?
Er zijn maar liefst drie kwintetten: Schubert’s forellenkwintet gaat gespeeld worden, zijn mooie kwintet met twee cello’s, en blokfluitkwartet Brisk neemt de stersopraan Amaryllis Dieltiens mee. U kunt ook drie kwartetten komen beluisteren: het Berlage Saxophone Quartet is weer van de partij, het superjonge Viride strijkkwartet komt spelen en het ervaren Hermitage kwartet. In oktober is er weer het Weekend van de Klassieke Muziek: de beroemde klarinettist Eric Hoeprich speelt samen met fortepianiste Ursula Dütschler. Beide spelers zijn specialisten in het uitvoeren van muziek op historische instrumenten, en dat kunt u horen! Bijzonder is ook fluitiste Abbie de Quant met een programma over Prokofiev. Kortom: te veel om hier te noemen, genoeg om naar uit te zien!

Voor meer informatie kan men terecht via www.jagthuis.nl. Via de website kan men zich ook (gratis) op de nieuwsbrief abonneren. Om de brochure thuis te ontvangen stuurt u een mailtje met uw naam en adres naar: [email protected].