Extra’s voor een krappe beurs

In Nederland hebben circa 1,4 miljoen huishoudens een krappe beurs. Armoede onder kinderen kan zorgen voor uitsluiting en minder kansen. Het is daarom goed om te weten dat de gemeente kan helpen.

Peter Vink heeft twee kinderen en is gescheiden: “Ik hoorde dat ik een bijdrage kon aanvragen voor sportlessen en een computer voor de kinderen. Ik heb mijn vragen toen naar de gemeente gemaild. Samen met het PING-loket heb ik een plan gemaakt.”

PING-loket: vragen over geld
Problemen met geld worden vaak groter als u niets doet. De medewerkers van het PING-loket in het gemeentehuis helpen u graag. Het gratis spreekuur is op maandag van 14.00 tot 18.00 uur, u hoeft geen afspraak te maken. U kunt uw vraag ook mailen naar [email protected].

Sportlessen en computers
U kunt geld krijgen voor bijvoorbeeld sport- of muzieklessen of voor een computer. Maar ook voor huisraad als een koelkast of wasmachine. Ook is er een collectieve zorgverzekering en een bijdrage voor mensen met een beperking of chronische ziekte.

Geld aanvragen
Alle bijdragen zijn verzameld op www.wijdemeren.nl/ondersteuning. Daar kunt u direct een aanvraag doen voor uzelf, uw partner of inwonende kinderen.