Harp leren spelen bij Kasteel Sypesteyn

Sypesteyn en muziek gaan hand in hand: het kasteel kent een lange muzikale traditie. De Lage Zaal was vroeger dé plek voor intieme huisconcerten, en de jonkheer verzamelde een aantal zeer bijzondere muziekinstrumenten. Tot maart van dit jaar huisvestte het kasteel zelfs een historische fortepiano uit de Sweelinck-collectie. Dit jaar komt er een nieuw hoofdstuk bij de muzikale geschiedenis in de Lage Zaal van het kasteel. Vanaf september worden er harplessen georganiseerd!

Met de harp kun je muzikaal gezien veel kanten op. Muziekstijlen als Jazz, Zuid-Amerikaans, Keltisch of klassiek komen allen goed tot hun recht. Wist u ook dat u nooit te oud bent om de harp te leren bespelen? En wist u dat het bespelen van een harp ook helemaal niet moeilijk hoeft te zijn?

Het Kasteel-Museum is op zoek gegaan naar een harpdocent en kwam uit bij Jan Jonker, ook wel “HarpJan” genoemd. Hij heeft jarenlange ervaring als docent en werkt met uiteenlopende gezelschappen. Bijzonder is dat hij iedereen harp kan leren spelen.

Sypesteyn biedt op zondag 8 september een harp-arrangement aan van twee keer 45 minuten, met een onderbreking van 30 minuten. In deze pauze wordt er koffie, thee en taart geserveerd.

In een groep van maximaal 17 deelnemers leert u zonder veel moeite de beginselen van het harpspelen. U kunt deelnemen aan de ochtendgroep (10:30-12:30u./10:00-12:00u.) of de middaggroep (13:30 – 15:30u./14:00-16:00u.). De kosten bedragen 30 euro.

De harp is geschikt voor jong en oud en er zijn geen speciale vereisten voor deelname. U hoeft geen noten te kunnen lezen, dat leert u zo nodig tijdens de lessen. Is het altijd al uw droom geweest om een muziekinstrument te leren spelen, maar is het er nooit van gekomen? Of lijkt het u leuk om eens kennis te maken met de harp? Meld u aan per e-mail via [email protected]