Bijdrage voor sportclub of creatieve les

Wil uw kind na de zomervakantie graag naar scouting, zwemles, muziekles, turnen, judoën of toneelspelen, maar is er thuis weinig geld? Dan kunt u onder andere via de gemeente een bijdrage aanvragen.

De bijdrage krijgt u dan van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Voor kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld betaalt het Jeugdfonds namelijk de contributie of het lesgeld. Soms ook spullen zoals sportkleding, dansschoenen of de huur van een instrument.

Bijdrage aanvragen
Een bijdrage kunt u aanvragen via een tussenpersoon. Dat kan iemand van de gemeente Wijdemeren zijn: de buurtsportcoach, sociaal makelaar, consulent of iemand van het sociaal wijkteam. Maar ook een leraar op de basisschool van uw kind, een schuldhulpverlener, jeugdverlener of vrijwilliger van de Stichting Leergeld.

Binnen drie weken les
Als de aanvraag ingediend is, kan uw kind vaak al binnen drie weken sporten of op les. De contributie of het lesgeld wordt direct betaald aan de club of instelling waar uw kind op les gaat. Kijk voor meer informatie en alle tussenpersonen in de gemeente op www.wijdemeren.nl/jeugdfonds.